Korremarkt op 3 november

Beste honingklanten,

het is nu rustig geworden aan de bijenkasten, bij temperaturen onder 15 graad is het te koud voor de bijen om nog te gaan vliegen. Voor hen is het winterseizoen begonnen. Over de komende maanden zal een speciale generatie van winterbijen ervoor zorgen, dat de temperatuur in de kast niet te laag wordt. Pas op de eerste wame dagen in 2022 gaat het voor hen weer de deur uit.

De laatste van ons geoogste honing van dit jaar is inmiddels op pot. In augustus-september hadden de bijen nog vlink wat honingdauw verzameld van de lindebomen, en dit gemengd met de nectar van de nazomerbloemen, bijvoorbeeld zonnebloem. Het resultaat is een kastanjekleurige nazomerhoning met ietwat pittige smaak, die een betje op boshoning lijkt.

Op 3 november zijn we weer eens op de Korremarkt en zullen al onze soorten honing op voorraad hebben – het zal de laatste gelegenheid in dit jaar zijn om onze honing op de markt te kopen.

Natuurlijk bent u altijd welkom bij onze thuiswinkel in de Bankastraat 22. We hebben geen reguliere openingstijden, maar zijn er meestal ’s avonds 17:00-20:00 en ook vaak overdag. Algemeen geldt: als ons tafeltje voor de deur staat is er iemand en kunt u gewoon aanbellen.

NB: In een eerdere versie van dit bericht werd 20 oktober aangekondigd als marktdag, dit kon helaas niet doorgaan i.v.m. het stormachtige weer op die dag. Het alternatief is nu 3 november geworden.

Nazomer 2021: Een pittige honing voor als het kouder wordt.